Dag van de Duurzame Ontwikkeling 2012: voor een andere mobiliteit

Werkgever

Via concrete situaties, debatten en meer ludieke activiteiten wilde de FOD Financiën tijdens haar negende ‘Dag van de Duurzame Ontwikkeling’ iedereen sensibiliseren voor een vorm van mobiliteit die gezonder is voor de aarde en haar bewoners. De acties vonden plaats van 20 september tot 4 oktober 2012.

Naast de gebruikelijke ecologische vervoermiddelen werden alternatieven voor het klassieke gebruik van de auto belicht via activiteiten die in heel België werden georganiseerd: cursussen ecologisch rijden, een gedeelde auto (gezamenlijk een auto aankopen), autodelen zijn daarvan enkele voorbeelden, net als carpoolen, een mogelijkheid die bij de FOD Financiën concreet wordt toegepast.

Maar er stond nog meer op het programma: onder meer een persconferentie, een ontdekkingstocht met de fiets langs groene plekjes en de architecturale sites van Brussel, leren rijden met een step, een halsbrekende ervaring in de ‘tuimelwagen’, cursussen fietsen in het verkeer. En tot slot hebben niet minder dan 200 medewerkers hun streek verkend met een ander vervoermiddel. Laten we hopen dat deze belevenissen van een dag de deelnemers op ideeën hebben gebracht voor de langere termijn.